Hair styling: Οι νέες τάσεις στα γυναικεία κουρέματα

Κοπή περιγράμματος

Αντί για μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλα τα μαλλιά, οι τάσεις στα μαλλιά γίνονται πολύ πιο εξατομικευμένες ώστε να λαμβάνουν υπόψη την προσωπικότητά σας, τη δομή του σώματός σας και τα χαρακτηριστικά σας. Σύμφωνα με το εργαλείο AI, Bard, η κοπή περιγράμματος θα είναι μεγάλη . «Αυτή η τεχνική έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός κολακευτικού σχήματος για τα μαλλιά σας. Ο στυλίστας θα χρησιμοποιήσει επίπεδα και γωνίες για να δημιουργήσει μια εμφάνιση που τονίζει τα χαρακτηριστικά σας», λέει. Και το ChatGPT υποστηρίζει τη θεωρία προσθέτοντας ότι «εξατομικευμένες λύσεις περιποίησης μαλλιών και styling προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις θα μπορούσαν να αποκτήσουν δημοτικότητα».

 

Βιώσιμη και φυσική περιποίηση μαλλιών

Οι περισσότεροι από εμάς εξετάζουμε τον αντίκτυπο που έχουν οι ρουτίνες ομορφιάς μας στον πλανήτη, γι' αυτό και αναζητούμε περισσότερες οικολογικές λύσεις. «Με την αυξανόμενη εστίαση στη βιωσιμότητα και τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, μπορεί να υπάρχει αυξημένη ζήτηση για φυσικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και τεχνικές που ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις», λέει το ChatGPT.

 

Κοντές, πολυεπίπεδες περικοπές

Παρατηρήσαμε πολλές ακραίες τάσεις στα μαλλιά και τα κοντά μαλλιά προσφέρουν μια άλλη πλευρά στα μήκη XXL που έχουμε δει. Τα τελευταία δύο χρόνια μας έδωσαν περισσότερες υβριδικές επιλογές για κοντά μαλλιά, συμπεριλαμβανομένων των bixie (bob pixie cut), mixie (mullet pixie cut) και cub cut (short shag). « Τα κοντά μαλλιά είναι σίγουρα στην τάση για το 2024 και οι πολυεπίπεδες περικοπές θα προσθέσουν διάσταση και υφή», λέει ο Bard. "Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με λεπτά μαλλιά, καθώς θα σας βοηθήσει να προσθέσετε όγκο." Και κλίνει προς την ανδρόγυνη αισθητική που χτίζει επίσης δυναμική. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές νόρμες φύλου, οδηγώντας σε αύξηση των ουδέτερου φύλου ή των unisex χτενισμάτων», υπολογίζει το ChatGPT.

 

Καινοτόμα αξεσουάρ μαλλιών

Δεν λείπει η επιστροφή των αξεσουάρ μαλλιών. Οι τάσεις στα μαλλιά preppy-girl και rich-girl έχουν συνδυαστεί για να επαναφέρουν τους φιόγκους στα μαλλιά. Έχουμε επίσης δει αξεσουάρ της δεκαετίας του '99, όπως το κλιπ με τα νύχια και η γαλλική καρφίτσα να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν. «Οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία καινοτόμων αξεσουάρ μαλλιών που συνδυάζουν στυλ και λειτουργικότητα», αναλογίζεται το ChatGPT.

 

Bob εμπνευσμένα από τη Hailey Bieber

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την επίδραση της Hailey Bieber στις τάσεις ομορφιάς. Της βοήθησε να διαδοθούν τα νύχια με γλασέ ντόνατ, το μακιγιάζ κοριτσιών με φράουλα και τώρα το κομμένο, απαλό μπομπ της κάνει πολλούς από εμάς να αναθεωρήσουμε το μήκος των μαλλιών μας. «Αυτή είναι μια κομψή, μοντέρνα εκδοχή του κλασικού bob. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με μεσαία έως μακριά μαλλιά και μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους», λέει ο Bard.

 

Κούρεμα πεταλούδας

Για όσες αναζητούν μια πιο απαλή όψη στα ασταθή στρώματα – όπως ένα shag lite – το κούρεμα πεταλούδας έχει αποκτήσει δημοτικότητα τον τελευταίο χρόνο και συνεχίζει να μένει. «Αυτά τα στρώματα είναι μακρύτερα και πιο σαρωτικά από τα παραδοσιακά στρώματα και δημιουργούν μια απαλή, θηλυκή εμφάνιση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κίνηση και διάσταση στα μακριά μαλλιά», λέει ο Bard.

 

Balayage  

Άλλο ένα διαχρονικό στυλ που μπήκε στη λίστα για άλλη μια χρονιά; Balayage. Η όμορφη, χαμηλής συντήρησης τεχνική μαλλιών είναι τόσο συναρπαστική που δεν την αφήνουμε ποτέ να πάει μακριά. «Το Balayage είναι μια δημοφιλής τεχνική βαφής μαλλιών που δημιουργεί ένα φυσικό φωτεινό αποτέλεσμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε διάσταση και βάθος στο χρώμα των μαλλιών σας», λέει ο Bard.

 

Έντονα χρώματα  

Με την αισθητική alt και grunge glam να συγκεντρώνει περισσότερους οπαδούς, ετοιμαστείτε να δείτε τα χρώματα μαλλιών να γίνονται ακόμα πιο πειραματικά. «Τα ζωηρά χρώματα μαλλιών και τα ασυνήθιστα χτενίσματα είναι δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και αυτή η τάση μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται με πιο μοναδικούς και τολμηρούς συνδυασμούς», λέει το ChatGPT.

 

Το Bard είναι ένα συνομιλητικό chatbot παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την Google, βασισμένο αρχικά στην οικογένεια μεγάλων γλωσσικών μοντέλων LaMDA και αργότερα στο PaLM LLM

Το ChatGPT είναι εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει διάλογο και απαντήσεις, η οποία κυκλοφόρησε από την OpenAI τον Νοέμβριο 2022. Βασίζεται στην οικογένεια μεγάλων γλωσσικών μοντέλων GPT-3.5 της OpenAI και είναι βελτιστοποιημένο τόσο με εποπτευόμενες όσο και με ενισχυτικές τεχνικές εκμάθησης